Johan Evjes vei 3

Bydel Østensjø, Oslo
Ferdigstilt: 2019
Størrelse: 100 m2

Medarbeidere: Henrik Nömm
Tiltakshaver: Kristian og Venke Aune -Jensen


Prosjektet består av et mindre tilbygg til en kjedet enebolig, endring av planløsning, samt fasaderehabilitering.

Den eksisterende bygningen er en tradisjonell, velholdt trebygning fra 1965 som er lite endret siden oppføring. Huset har tradisjonelt saltak med rød takstein og stående kledning.

Den eksisterende bygningen får ny grå takstein og liggende kledning. Terrassen mot sørvest rives til fordel for ett nytt tilbygg. Tilbygget legges på baksiden av huset slik at det ikke forstyrrer hovedfasaden mot nord. Første etasje får åpen planløsning med nytt kjøkken, utvidet oppholdsrom og med utgang til hagen mot sørvest.

Tilbygget tilpasses den eksisterende bygningens uttrykk med hensyn til kledning, farge og volum. Enkelte elementer kontrasterer den eksisterende bygningen gjennom valg av større vindusformater og flatt tak med takterrasse. Terrassen har adkomst fra andre etasje, hvor taket heves og fasadens kledning byttes ut til STENI fasadeplater. Terrassens rekkverk utføres med trespiler.
 

Tegninger