HJEM    |   OM OSS    |    PROSJEKTER    |    KONTAKT    |    

Valkyriegata 19

Majorstua, Oslo

Status: Brukstillatelse
Størrelse: 235m2
Medarbeidere: Henrik Nömm, Sara Armento, Igor Premzl
TIltakshaver: Lande Eiendom AS.


I denne flotte 5-etasjers murgården på Majorstuen har loftet blitt endret til to store leiligheter på 112m2 og 121m2. 

Bygningen har en flott og representativ fasade mot Valkyriegata og ligger i midten av en symmetrisk fasaderekke ved siden av en tvillinggård fra 1912, og to liknende hjørnegårder på hver side. Tvillinggårdene utgjør en enhet avgrenset av to gavlvegger med buet motiv, avrundede balkonger og arker ved hovedtrappen. De ligger i midten av gateløpet og dominerer kvartalet både i forhold til høyde og utforming. Fasadene mot bakgården er enkle og typisk for sin tid.

Loftene har kjøkken/stue, to soverom, bod, bad og wc. Den gode takhøyden muliggjør luftige rom, synlige trekonstruksjoner og intern tilgang til takterrassene. Det er etablert fire nye arker mot gate og to rekker takvinduer mot gårdsrommet som gir boligene flott utsikt mot sør, og gode dagslysforhold.

Det er etablert fire nye arker mot gaten, de har stående format og er ordnet i akse over vinduene i den underliggende fasaden. De underordner seg det sentrale motivet i fasaden; trapperommet med den halvrunde arken, noe som gir et enhetlig og harmonisk uttrykk. Mot bakgården etableres to takterrasser og to rekker takvinduer. Ved bruk av glassrekkverk og inntrukket plassering av terrasser beholder fasadeprofilen seg tilnærmet uendret. Disse elementene gir boligene flott utsikt mot sør, gode dagslysforhold og god bokvalitet. 
Leilighet 1


Leilighet 2